JU Osnovna škola Vareš objavila: JAVNI POZIV za dostavu ponuda za uslugu pripreme, dostave i serviranja obroka za učenike korisnike Programa produženog boravka

I

Predmet Javnog poziva je izbor najpovoljnijeg ponuđača za pripremu, dostavu i serviranje hrane za učenike koji pohađaju Program produženog boravka u školi za 10-15 učenika.
Ishrana obuhvata:

  • topli obrok u 12:30 sati,
  • jednu užinu u toku boravka.
    Obroci moraju biti pripremljeni u skladu sa važećim sanitarnim minimumom i svim higijensko–sanitarnim propisima, te zadovoljiti nutritivne potrebe učenika mlađeg školskog uzrasta.

II

  • Ručak treba biti dostavljen tačno u 12:30 sati.
  • Ponuda treba sadržavati prijedlog jelovnika (najmanje pet različitih obroka).
  • Užina može slatka ili voćna.
  • Ugostitelj je dužan pospremiti sve što bude korišteno za vrijeme posluživanja hrane.
  • Neophodno je poštivanje svih sanitarno-higijenskih i zakonskih propisa koji se odnose na pripremu i distribuciju hrane.
  • Škola će ustupiti prostor i inventar za posluživanje hrane.
  • Hrana se treba dostavljati do 31.08.2026. godine sa stankom od 01.07. do 15.08.2026. godine.

III

Ponuda treba sadržavati:

  1. Naziv ponuđača, ime i prezime odgovorne osobe, adresu i kontakt telefon,
  2. Dokaz o registraciji za obavljanje djelatnosti (original ili ovjerena kopija),
  3. Uvjerenje o poreznoj registraciji sa ID brojem (original ili ovjerena kopija, ne starija od tri mjeseca),
  4. Dokaz o ispunjavanju sanitarnih uvjeta (sanitarni minimum, sanitarne knjižice uposlenika, zdravstvena ispravnost namirnica, potvrde o brisevima osoblja..),
  5. Predloženi jelovnik (užina i glavni obrok) za sedam dana,
  6. Cjenovnik usluge po učeniku.

IV

– Izvršitelj preuzima svu odgovornost vezanu za pripremu i distribuciju hrane, a posebno higijensko- epidemiološke i sanitarne uslove propisane važećim zakonskim regulativama i to:
-obavljanje obavezne preventivne dezinfekcije, deratizacije i dezinsekcije u prostoru Izvršitelja ( član 23. Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti (Službene novine FBiH, broj:29/05)
-zdravstveni pregledi za zaposleno osoblje koje na bilo koji način rukuje ili dolazi u kontakt s hranom, vodom i pićem, (član 30. Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Sl. novine FBiH broj:29/05),
-da osoblje ima dokaze o sticanju potrebnih znanja o higijeni životnih namirnica (sanitarni minimum) – (član 13. Zakona o zdravstvenom nadzoru životnih namirnica i predmeta opće upotrebe (Sl. list SR BiH, broj: 43/86, 18/90 i Sl. list RBiH, broj: 2/92 i 13/94),
-te dokaze o zdravstvenoj ispravnosti hrane koja se priprema za Naručitelja (član 6. Zakona o zdravstvenom nadzoru životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe (Sl. list SR BiH, broj: 43/86, 18/90 i Sl. list RBiH, broj: 2/92 i 13/94), za što Naručitelj ne odgovara.

V

Kriteriji za odabir najpovoljnijeg ponuđača:

  • cijena,
  • kvaliteta i nutritivna vrijednost obroka,
  • zadovoljavanje sanitarnih uvjeta,
  • reference i iskustvo ponuđača.

VI

Pravo sudjelovanja imaju sve pravne i fizičke osobe registrovane za obavljanje ugostiteljsko-uslužne djelatnosti, koja mogu dostaviti dokaz da ispunjavaju sanitarne i higijenske uvjete za pripremu i dostavu hrane.

VII

Škola ne preuzima nikakvu odgovornost za ispunjavanje sanitarnih i higijenskih uvjeta.
Ponuđač snosi punu odgovornost za ispunjavanje svih zakonskih i sanitarnih propisa u vezi sa pripremom, transportom i posluživanjem hrane, te je obvezan osigurati sve potrebne dozvole i uvjerenja nadležnih institucija.

VIII

Rok za dostavu ponuda je 8 (osam) dana od dana objavljivanja Javnog poziva.
Ponude se dostavljaju u zatvorenoj kuverti na adresu:
JU OŠ „Vareš“ u Varešu Put mira 37 71 330 Vareš
sa naznakom: „Ponuda za ishranu učenika u produženom boravku – ne otvarati“
Otvaranje ponuda izvršit će Komisija imenovana od strane direktora, a o rezultatima javnog poziva ponuđači će biti pismeno obaviješteni.
Škola zadržava pravo da ne prihvati nijednu ponudu ukoliko ne zadovolji tražene uslove.

Primjer jelovnika (ponedjeljak – petak):

Ponedjeljak

  • Glavno jelo: Pileći file sa pire krompirom
  • Prilog: Sezonska salata (naribana mrkva i jabuka)
  • Hljeb: Integralni
  • Užina: Banana

Utorak

  • Glavno jelo: Rižoto s povrćem i mljevenim mesom
  • Prilog: Kriška svježeg krastavca
  • Hljeb: Bijeli ili polubijeli
  • Užina: Jogurt

Srijeda

  • Glavno jelo: Pasta (tjestenina) sa sosom od rajčice i sirom (bez zaprške)
  • Prilog: Par kuhanih brokulica ili graška
  • Hljeb: Kukuruzni kruh ili pecivo
  • Užina: Domaća pita od jabuka (mala porcija)

Četvrtak

  • Glavno jelo: Gulaš s krompirom (blaga začinjenost, bez ljutih začina)
  • Prilog: Kiseli krastavac ili salata po izboru
  • Hljeb: Miješani
  • Užina: Sezonsko voće (npr. jabuka, kruška)

Petak

  • Glavno jelo: Pohani oslić (ili pečeni bez pohanja)
  • Prilog: Krumpir salata s jogurt-dresingom
  • Hljeb: Integralni
  • Užina: Domaći puding od vanilije

Napomene:

  • Porcije treba prilagoditi uzrastu djece (ne prevelike, da se ne baca).
  • Hrana treba biti blago začinjena, bez vještačkih pojačivača okusa.

Za sve dodatne informacije, možete kontaktirati na broj 032/465-329, kaže se na kraju Javnog poziva koji potpisuje direkotorica JU Osnovna škola Vareš Ilijana Vidović.

Podijeli
Exit mobile version